Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 12, 2017

Ντροπή για την πόλη μας: Σφαγείο υιοθετεί την βάρβαρη μέθοδο σφαγής "κόσερ" [σκληρές εικόνες].

Εικόνα
Σφαγείο στην Καβάλα πρόκειται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 παραγωγή κρέατος «Κόσερ» (Kosher), κατάλληλου δηλαδή, για βρώση από ανθρώπους που ασπάζονται την εβραϊκή πίστη και θρησκεία. Η μέθοδος Κόσερ αποκλείει την αναισθητοποίηση του ζώου κατά τη σφαγή, σε αντίθεση με τις μεθόδους που εφαρμόζονται στα πιστοποιημένα σφαγεία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης. Η σφαγή Κόσερ ανήκει στις «λατρευτικού τύπου» σφαγές που ναι μεν επιτρέπονται, ωστόσο, σε ευρωπαϊκό έδαφος, θα πρέπει να εκτελούνται βάσει του Κανονισμού 1099/2009 της ΕΕ ο οποίος προβλέπει συγκεκριμένα προαπαιτούμενα. Ένα από αυτά τα προαπαιτούμενα είναι η πλήρης ακινητοποίηση του ζώου κατά τη σφαγή, κάτι το οποίο δεν τηρείται πάντα σε χώρες όπου δεν ισχύουν αντίστοιχοι κανονισμοί. Τα προϊόντα κρέατος Κόσερ κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος σε μία διόλου ευκαταφρόνητη παγκόσμια αγορά, όπου παρατηρούνται μεγάλες συγκεντρώσεις εβραϊκού πληθυσμού (κατοίκων αλλά και τουριστών). Σε αυτές τις χώρες μάλιστα, υπάρχουν …