Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 23, 2017

Ακυβέρνητο καράβι η FYROM

Εικόνα
Το «καράβι» της FYROM πλέει ακυβέρνητο εν μέσω πολιτικής και εθνοτικής φουρτούνας και στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται προοπτική εξόδου από την κρίση η οποία κλιμακώθηκε χθες το βράδυ με βίαια επεισόδια και ξυλοδαρμό βουλευτών μέσα στο κοινοβούλιο από οπαδούς του εθνικολαϊκιστή ηγέτη Νίκολα Γκρουεφσκι.

Τα Σκόπια εξελίσσονται ώρα με την ώρα στην πλέον επικίνδυνη εστία έντασης στα Βαλκάνια, με τους πρωταγωνιστές της κρίσης να παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και τον διεθνή παράγοντα να μην μπορεί να ανακόψει τον δρόμο προς το απόλυτο χάος και τον εθνοτικό διχασμό.
Η χώρα από τις αρχές Δεκεμβρίου που διεξήχθησαν πρόωρες εκλογές για να εκτονωθεί, υποτίθεται, η κρίση, εξακολουθεί να παραμένει ακυβέρνητη, η οικονομία βυθίζεται, κάθε έννοια συνταγματικής και κοινοβουλευτικής νομιμότητας έχει καταλυθεί, τα πολιτικά πάθη και εθνοτικά μίση έχουν ανέβει στα ύψη και οι πρωταγωνιστές του σκηνικού της έντασης παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους.
Διέξοδος, δεδομένης της φοβερ…

ΠΩΣ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΘΑ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΣ (Βίντεο)

Εικόνα
Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Μια χαρακτηριστική ιστορία που δείχνει σε ποιό μέγεθος το Ισλάμ έχει αρχίσει να επιβάλλεται στην καθημερινή ζωή των χριστιανικών κοινωνιών, είναι μιας καθηγήτριας στο Σίντνευ της Αυστραλίας.
Η καθηγήτρια αυτή εργάζεται σε ένα δημόσιο πολυπολιτισμικό σχολείο του Σίντνευ, το Punchbowl Public School , όπου και γνώρισε πραγματικά το κοινωνικό χάος και τα προβλήματα που δημιουργεί η παρουσία των μουσουλμάνων μαθητών του. Στην αρχή αντιμετώπισε αυτούς τους μουσουλμάνους πρόσφυγες με πολύ φιλικό πνεύμα πιστεύοντας ότι χρειάζονται αγάπη και στοργή μετά από τα βάσανα που πέρασαν.


Πόσο όμως μεγάλη ήταν αυτή η αυταπάτη της φάνηκε πολύ γρήγορα. Η πρώτη εκδήλωση των παιδιών αυτών ακόμα και από τις ηλικίες 10 και 11 ετών ήταν να γεμίζουν τις τάξεις με τα εθνικά τους σύμβολα. Στη συνέχεια απαίτησαν με έντονο τρόπο να υπάρχει η διδασκαλία του Ισλάμ ισότιμη με την χριστιανική και ακόμα περισσότερο να επιβάλλεται η γνώση του Κορανίου σε όλους τους μαθητές. Αλλά…